Expert

“Door de Expert Marketing Portal is de samenwerking en communicatie met de winkels veel sterker geworden.”

Over Expert

De Nederlandse Expert Groep is een landelijke keten van home-elektronica. De groep maakt deel uit van Expert International, opgericht in 1967. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Nijkerk. In Nederland heeft Expert 140 winkels en ondernemers, die gezamenlijk eigenaar zijn van het bedrijf. De speerpunten in de Expert strategie zijn service, persoonlijke aandacht en lokaal ondernemerschap.

Korte samenvatting

Samen met de Nederlandse Expert Groep hebben wij de Expert Marketing Portal geïmplementeerd. “Het doel van de Expert Marketing Portal is om meer ondernemers vaker lokale marketing in te laten zetten op een effectievere manier.” De winkels van Expert downloaden en bestellen kant en klare marketinguitingen of dienen een aanvraag voor op maat gemaakte uitingen in.

Uitdagingen en doelen

Het hoofdkantoor was belast met het coördineren van lokale marketinginitiatieven. Een tijdrovende exercitie. Het gevolg: weinig tot geen tijd voor het bedenken en uitrollen van nieuwe marketingcampagnes. Daar komt bij dat Expert haar ondernemers wilde stimuleren en enthousiasmeren om lokale marketing te bedrijven. Expert had zich als doel gesteld om de workload op het hoofdkantoor te verlagen en tevens meer ondernemers te activeren om lokale acties op te zetten.

Oplossing

De samenwerking is begonnen met een inventarisatie van het huidige proces van lokale aanvragen en de reeds aanwezige campagne materialen. Uit de inventarisatie bleek dat een veelvoorkomende wens van ondernemers het toepassen van een gepersonaliseerde naamvoet in advertenties was. Uit de inventarisatie bleek ook dat met name de communicatie over lokale opdrachten zwaar op de workload van het hoofdkantoor drukte.

Een quick win met betrekking tot de workload op het hoofdkantoor was de inrichting van een servicedesk bij onze partner Kampert-Nauta. Door een briefingsformulier op de Expert Marketing Portal in te richten hebben we voor de ondernemer een succesvolle tool gecreëerd om een lokale opdracht te briefen. Daarnaast ondersteunt de servicedesk het Expert hoofdkantoor bij de opmaak van lokale aanvragen en de communicatie daarover.

Gedurende de implementatie van de Expert Marketing Portal hebben wij van alle beschikbare campagnes de uitingen geautomatiseerd middels dynamische templates. Niet alleen de naamvoet is geautomatiseerd, ook gegevens als een functieomschrijving, een datum, adresgegevens in de tekst en een winkelfoto. “Een ondernemer creëert en bestelt de uitingen zelf, online en gratis. De templates zijn 24/7 te bestellen, dus we kunnen de ondernemers op ieder moment helpen. Het issue van ´buiten kantoortijden´ behoort hiermee tot het verleden.”

Resultaten

Na de implementatie van de Expert Marketing Portal constateert Expert een flinke toename van het aantal lokale gerichte activiteiten. De lokale activiteiten zijn binnen een jaar met 45% toegenomen. “75% van de lokale aanvragen zijn geautomatiseerd en kosteloos door onze ondernemers zelf gecreëerd. Voor 25% van de lokale activiteiten is handmatig DTP-werk nodig door de studio van Kampert-Nauta.” 

Van de ondernemers maakt inmiddels 94% gebruik van de Expert Marketing Portal.

“De ondersteuning vanuit de servicedesk resulteert erin dat we veel beter aan de vraag van winkels kunnen voldoen dan eerst. Doordat de studio ons ondersteunt en de ‘simpele aanpassingen’ zijn geautomatiseerd, hebben we afgelopen jaar veel beter én veel sneller kunnen inhaken op verschillende onderwerpen. En dan levert het ons daarnaast ook nog eens enkele vrije handen op om naar completere oplossingen te kijken. Het grote verschil is dat we onze blik op lokale marketing echt hebben kunnen verruimen: waar je voorheen vooral bezig was met individuele advertenties, stelt de portal i.c.m. de samenwerking met de studio ons in staat om naar het grote plaatje te kijken en lokale campagnes te ontwikkelen waar iedereen iets aan heeft, in plaats van één winkel. Dat maakt bovendien de uitingen effectiever en meer consistent qua stijl, en dat is marketingtechnisch een ontzettend belangrijk gat dat we daar hebben gevuld. En het maakt ons werk veel leuker!”

Wil jij ook meer tijd voor communicatie en de vestigingen helpen om lokaal meer aanwezig te zijn? Neem contact op. Onze oplossingen helpen je dit te realiseren.

en_GBEN